Yanmış Ütü Tabanı Nasıl Temizlenir?
Ütünün tabanını temizlemek için kabartma tozu ve su kullanın.
Yapmanız gereken tek şey biraz kabartma tozu ve biraz suyu karıştırarak macun kıvamına getirmek.
Ardından, ovmak için yumuşak bir fırça veya havlu kullanarak bu macunu ütünün tabanına sürün. Silmek için sadece su kullanın. Macunun tamamen silindiğinden emin olun ve kullanmadan önce ütünün kurumasını bekleyin.
Gazete kâğıdı kullanabilirsiniz.
Ütüyü en yüksek ayarda ısıtın. Biraz gazete alın ve ütünün tabanını ovmak için kullanın.
Aseton kullanmak
Ütüyü açın ve ısınmasını bekleyin. Bir parça pamuğu aseton ile ıslatın.
Elinize fırın eldiveni takarak, ıslatılmış pamuğu sıcak yüzeye hızla bastırın. Aseton hızla buharlaşır, ütü tabanındaki yanmış kumaş kalıntıları temizler. Sonra yüzeyi su ve bir bezle silin.
Bulaşık süngeri ile temizleme.
Çizmeyen bir bulaşık süngeri ile ütünün yüzeyini sabun ve suyla ovun. Bitirdikten sonra, bir havluyla silin ve kullanmadan önce tamamen kurumasını bekleyin.
Beyaz sirke
Bir havluyu beyaz sirke ile ıslatın. Ütünün tabanın havlunun üstüne koyup 30 dakika bekletin, ardından silip kurulayın.
Sirke ve kabartma tozu
Havluyu sirke ve kabartma tozundan oluşan bir solüsyona batırın. Islatılmış havluyu düz bir şekilde yatırın ve ütü kapalıyken ütüyü ütü yapıyormuş gibi havlunun üzerinden geçirin.
Sadece bulaşık deterjanı kullanın
Bir ütüyü temizlemenin en iyi yollarından biri, bir miktar suya birkaç damla sıvı bulaşık deterjanı dökmektir. Ardından, ütünün tabanındaki kalıntıları silmek için solüsyona batırılmış yumuşak bir bez, havlu veya kâğıt havlu kullanın.
Tuz
Bir kâğıda bol miktarda tuz serpin. Ardından, lekeleri çıkarmaya yardımcı olan bu kâğıdın üzerine ılık ütüyü sürün. Ütüyü birkaç kez çalıştırın ve soğuması için fişini çekin. Ütü soğuyunca tuzu kuru ve yumuşak bir bezle silin.
Diş macunu
Ütünün tabanına biraz beyaz diş macunu sürmeniz yeterlidir. Ardından, nemli bir bezle silin. Kullanmadan önce ütünün tamamen kurumasını bekleyin.
Ütünün buhar deliklerini temizlemek için nemli bir pamuklu çubuk kullanın. Bir pamuklu çubuğu su ve sıvı deterjan çözeltisine batırıp delikleri ovarak temizleyin
Ütünüzü Daha Uzun Süre Temiz Tutmanın İpuçları
Musluk suyu (filtrelenmiş olsa bile) ütüyü tıkayabilen, paslanabilen ve ütüye zarar verebilen ve paslı suyun temiz kıyafetlerinize sıçramasına neden olabilen mineraller içerir. Ütüyü doldururken daima damıtılmış, şişelenmiş su kullanın.
Ütünün su haznesi, ütü soğuduğunda ve prize takılmadan önce doldurulmalıdır.
Ütülemeden sonra, ütü soğuduğunda, ütüyü saklamadan önce hazneyi boşaltın. Bu, özellikle sık ütü yapmıyorsanız önemlidir.
Soğutulmuş ütüyü dik konumda (taban yukarıda olacak şekilde) saklamak su sızıntısını önleyecek ve taban yüzeyinin çizilmesini veya aşınmasını önleyecektir.
Tabanınızın hasar görmesini önlemek için, asla plastik fermuarlar, metal fermuarlar, çıtçıtlar, kancalar, iğneler, serigrafi veya çıkartmalar üzerinde baskı bezi kullanmadan ütüleme yapmayın.