Pratik Bilgiler

Boyu Uzun Göstermenin Püf Noktaları

Kısa boyluysak, boyumuz daha uzunmuş gibi göstermek için bazı püf noktalara dikkat ederiz.  Neyse ki, giyim tarzımızda birkaç değişiklik yaparak boyumuzu olduğundan daha uzun gösterebiliriz. Peki boyu uzun göstermek için neler yapabiliriz?

Boyu Uzun Göstermenin Püf Noktaları

 

Yüksek bel pantolonlar ve etekler, vücuda oturan üstlerle birleştiğinde bu konuda kendimize yardımcı olabiliriz. Daha büyük şapkalar ve eşarplar gibi üst bölgemize dikkat çeken aksesuarlar da ekleyebiliriz. Biraz ince ayar yaparak, kendimizi uzun yapabiliriz.  Dik ve uzun oturmak, böylece kendi vücudumuza güvenimiz gelir. Kendimiz hakkında ne kadar iyi hissedersek, o kadar kendimizden emin ve uzun görünürüz.

boyu uzun göstermek

1. Tam boy, bol paçalı kot pantolonlar, düz paçalı çeşitler yerine paçaları bol olan kotları tercih etmeli. Bu dikkatleri alt yarımıza çekerek bacaklarımızı daha uzun görünmesini sağlarız.

Pantolonu yerde sürüklenmemesine dikkat etmeli, çünkü bu bizi daha uzun boylu değil daha kısa gösterir.

2. Elbise giymeyi seviyorsak, beli kalçaların hemen üzerinde olan elbiseleri düşünmeliyiz.  Bu, vücudumuzun orantılı görünmesini sağlar ve boyumuzu genel olarak uzun gösterir.  Uzun ve bol elbiselerden kaçınmalı çünkü bu, içinde boğuluyormuş gibi görünmemizi ve boyunuza dikkat çekmemize neden olabilir.

Örneğin, beli sıkan kalem çizgili etekli bir elbise seçmeli.

3. Yüksek belli pantolonlar veya etekler seçmeli. Daha yüksek bir bel, bacaklarımızı daha uzun görünmesine yardımcı olur ve genel olarak boyumuzu uzatır. Pantolon veya etek seçerken, belden düğmeli ve fermuarlı olanları tercih etmeli.  Kalçalara düşen altların, boyumuzu uzun gösterme olasılığı çok daha düşüktür.

4. Düşük bel pantolonlar bacak boyumuzu daha Kısa gösterir.

Pantolonumuz düşük belliyse, bu bizi genel olarak daha kısa gösterecektir.

Bu nedenle yüksek belli pantolonlar tercih edilmeli.

5. V yakaları tercih etmeli.  Giydiğimiz herhangi bir üst için, mümkün olduğunda V yakalı giymeli.  V yakalar, boyumuzu uzun göstermek için harika gösterir, bu nedenle alışveriş yaparken her zaman v yakalı modeller seçmeliyiz.

Örneğin, kloş, yüksek belli kot pantolonlarla v yakalı bir tişört gibi.

6. Üst kıyafetleri genellikle etek kısımları pantolon içine sokmalı. Vücudunuz bu şekilde daha kısa ve bacaklarımız daha uzun görünür. Boyumuzu uzun göstermek için, mümkün olduğunda gömleklerinizi, pantolonumuzun içine sıkıştırmayı bir alışkanlık haline getirmeliyiz. Bu, özellikle zaten yüksek belli olan pantolonlarda işe yarar.

7. Dikine çizgilerin boyu birkaç santim daha uzun gösterdiği bir gerçek. Çizgiler renkli ve kalın da olabilir. Ancak unutmamak gerekir ki iki ya da üç renkten fazlası olmamalıdır.

8. Uzun boylu görünmek için topuklu ayakkabı seçilmesi çok önemlidir. Parlak ve canlı renkli ayakkabılar, dikkati vücudun kısa olan bölgesine çekerken pastel renkli topuklular bacakları daha uzun göstererek boyu uzun gösterir.

9. Zayıf ya da kıvrımlı, uzun ya da kısa vücut fark etmez, tulum tüm vücut tipleri için uygundur. Tulum, silueti birleştirir ve uzatır. Ancak unutmamak gerekir ki doğru tulum modeli kalçalara değil, bel çevresine vurgu yapar.

10. Pantolon ya da taytı ayakkabıyla aynı renkte seçmek boyu daha uzun gösterir. Parlak taytlar vücudu ikiye böleceğinden mat renkteki taytlar ya da pantolonlar boyu uzun gösterir.

11. Üst bedene dikkat çekmek için uzun tarz aksesuarlar vücuda oturan giysilerin üstüne takmak boyu daha uzun gösterir.

İşinize Yarayabilir : Boyunuzu Uzun Gösterecek Ayakkabı Hilesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu