Sağlık

Kaçınmanız Gereken 10 Sağlıksız Yiyecek

Sağlıksız gıdalar, besin değeri olan gıdalara besin değeri çok az olan veya hiç olmayan gıda maddeleridir. Sağlıksız yiyeceklerin tadı şüphesiz güzeldir ama buna dikkat etmek gerekir.

Kaçınmanız Gereken 10 Sağlıksız Yiyecek

Kaçınmanız Gereken Sağlıksız Besinlerden Bazıları

Şeker:

Şeker, %100 enerjiye sahip olduğu ve başka besin içermediği için tam bir boş kalori kaynağıdır. Meyvelerde, sebzelerde, kuru meyvelerde, sütte,süt ürününde doğal olarak bulunduğu için şekeri tüketmenin arzu edilen yolu diyettir. Tatlıları, şekerleri, çikolataları, alkolsüz içecekleri, meyve sularını, bisküvileri azaltın. Şeker ölçülü tüketilmelidir.

Kafein:

Kahve en önemli kafein kaynağıdır. Kahve çekirdekleri, doğada zehirli olan böcek ilaçları ve herbisitler kullanılarak yetiştirilmektedir. Kafein ayrıca çikolata, kola ve diğer alkolsüz içeceklerde bulunduğundan, bunlardan kaçınmak daha iyidir. Kafein sorunlarının bazı belirtileri baş ağrısı, depresyon, uykusuzluk, yüksek tansiyon, yorgunluk vb.dir.

Alkolsüz içecekler:

Gazlı içecekler, içerdiği şeker ve kafein nedeniyle sağlığa zararlıdır. Alkolsüz içecekleri bitki çayları, limonlu su, su ile değiştirerek diyetten çıkarın. Bize sadece ekstra yüklü kalori sağlarlar.

Rafine Gıdalar:

Rafine gıdalar ve işlenmiş gıdalar, lif içeriği hiç olmayan veya çok az olan maidadan yapılır. Diyette lif eksikliği kabızlığa, halsiz bağırsaklara yol açar ve en kötü durumlarda kolon kanserine de yol açabilir. Bol miktarda sebze ve meyve içeren tam bir gıda diyeti, yeterli miktarda lif sağlar.

Doymuş yağlar:

Aşırı doymuş yağ alımı obeziteye, artan kolesterol seviyelerine yol açabilir, bu da kalple ilgili sorunlara ve bir dizi başka rahatsızlığa yol açar. Tüm kızarmış yiyecekler, yağlı etler, doymuş yağ kapsamına girer. Daha az yağ ve baharat içeren yumuşak yiyecekler pek lezzetli değildir, bu nedenle insanlar kendilerine tat ve lezzet veren zengin baharatlı ve yağlı yiyeceklere yönelirler.

Hayvansal Protein:

Balık, yumurta, süt ürünleri, tavuk gibi hayvansal proteinler, sağlık için iyi olan tam bir protein kaynağı olsa da, fazlası zararlı olabilir. Peynir, tam yağlı süt, kırmızı et, sığır eti gibi en popüler hayvansal yağ kaynakları kişinin sağlığına çok fazla zarar verebilir.

Tuz:

Tuz, sıvı dengesini düzenlemeye, kalp ritmini korumaya, sinir uyarılarını iletmeye ve kas kasılmasına yardımcı olan vücudun ihtiyaç duyduğu temel besindir. Bir vücut ihtiyacı için yaklaşık çeyrek çay kaşığı sofra tuzu gereklidir. Yüksek miktarda tuz alımı hipertansiyona neden olabilir. Yüksek sodyumlu yiyecekler konserve ve konserve yiyecekler, salamura et, çok tuzlu kahvaltılık tahıllar, çörekler, kekler, hamur işleri, paketlenmiş çorbalar, soslar vb.’dir.

Yemeklik Yağlar:

Katı yağlar yerine rafine yağlar kullanın. Gerekli vücut fonksiyonu için günde 2-3 çay kaşığı yağ kullanmak yeterlidir. Yağlarınızı rotasyonda tutun. Kalp hastalığı riskini artırdıkları ve vücutta serbest radikaller ürettikleri için yağları tekrar kullanmayın.

Alkol:

Çok fazla alkol susuzluğa, sinirliliğe, baş ağrısına vb. neden olur. Boş kalorilere yol açacağından aç karnına içki içmeyin. Gerekirse hiç içmeyin.

Abur cubur:

Patates kızartması, burgerler, cipsler, pizzalar, vb. mevcut nesil arasında sıcak favoridir. Size yalnızca otomatik olarak kilo alımına yol açacak bol miktarda kalori sağlarlar. Obezitenin ve çocuk obezitesinin ana nedenlerinden biri abur cubur alımıdır. Bu unsurların dışında, sağlıksız pişirme koşulları ve yetersiz kalite kontrolleri gibi faktörler, fast food veya abur cuburların tehlikeli doğasını artırır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu